Eurobank, една от четирите най-големи гръцки банки, обяви, че е сключила

...
Eurobank, една от четирите най-големи гръцки банки, обяви, че е сключила
Коментари Харесай

Eurobank продава 80% от подразделението си за трансакции и плащания

Eurobank, една от четирите най-големи гръцки банки, разгласи, че е сключила обвързващо съглашение за продажба на 80% от разплащателния си бизнес на френската разплащателна компания Worldline в опит да укрепи финансовата си база, предава. 

Eurobank е третата гръцка банка, която продава своята инфраструктура за заплащания, включваща терминали за продажба (POS), откакто Piraeus Bank и Alpha Bank подписаха сходни покупко-продажби тази година.

Като част от договорката, Worldline ще се стреми да употребява банковата мрежа на гръцкия заемодател като търговски канал за разпространяване на своите разплащателни артикули и услуги на физически и онлайн търговци.

Звеното за комерсиално придобиване на Eurobank е водещ еквайър на локалния пазар с 21% дял от размерите на транзакциите, обработени в Гърция. Подразделението ръководи заплащанията за 123 000 физически и онлайн търговци с над 7 милиарда евро (7,91 милиарда долара) транзакции.

" Споразумението с Worldline е изцяло в сходство с нашия стратегически проект да се съсредоточим върху главните си действия, като в същото време укрепваме финансовата ни база ", сподели в изказване основният изпълнителен шеф на Eurobank Фокион Каравиас.

Очаква се продажбата да завърши през второто тримесечие на идната година и да способства с към 80 базисни пункта към главния капитал на Eurobank от първи ред. Barclays Bank беше единственият финансов консултант на Eurobank, а Bain & Company Italy беше неин бизнес консултант. 

В България Eurobank оперира като Пощенска банка и е пета по активи в страната. През 2019 година Eurobank България закупи мажоритарния дял на Банка Пиреос България, а Пощенска банка стана приемник и на двете банки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР